Private Residence, West Hartford, CT

Design challenge:
Design a two and one-half story addition to the primary residence, adding program and increasing the livable area from 2,700 sf to 5,000 sf. The renovation and addition design provided a large mudroom entry with access to new basement recreation room and separate exercise room with a full bathroom; a first-floor desk area with computer/cell phone storage/docking/charging stations; a new kitchen with a large breakfast bar island, informal dining nook, connected family room and access to large outdoor terrace accommodating outdoor dining/cooking/lounge seating; a formal dining room with butler/service kitchen; living room; formal front foyer with half-bath; three bedrooms with two bathrooms (one private); a master suite on the second-floor; and two bedrooms with bathroom and large playroom on the third floor. In addition a two-car garage with storage area was designed for the site. The existing front porch was extended by wrapping it around the south side and providing covered access to a new back-yard terrace. Care was taken to match and even enhance the 1924 shingle style detailing. Project was stopped during design development due to a decision by the family to purchase a new, larger home in West Hartford rather than renovate their current one.

After


Before


After










Before



After









Back To Projects

 

HOME :: PHILOSOPHY :: PROJECTS :: SERVICES :: LINKS :: CONTACT